Σύσκεψη με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Συμμετείχαμε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΝΗ, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας που σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι εμποροβιοτέχνες ζητούν:

Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για το 2023 ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα καταβολής τους ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

• Παράταση έως τις 31/3/2023 της απογραφικής διαδικασίας της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, η οποία θα αποτρέψει την επιβολή αχρείαστων προστίμων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

• Παράτασης της περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως 31/3/2023

Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους της #ΟΕΒΕΝΗ ότι έχουμε καταθέσει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Κατανοώντας το δίκαιο των αιτημάτων τους, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εμποροβιοτέχνες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.