Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Ζαχαρία Καλογεράκη, για τα ζητήματα που απασχολούν την διαχείριση απορριμμάτων στη Κρήτη.

Ο κ. Καλογεράκης μας ενημέρωσε σχετικά με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της αναθεώρησης ώστε να συμπλεύσει με τον Εθνικό σχεδιασμό. Αυτή τη περίοδο μάλιστα, διεξάγεται διαβούλευση για τον σχεδιασμό ώστε να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο Σχεδιασμό διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων, που θα διασφαλίζει ότι η Κρήτη θα εξελιχθεί με βάση το ευρωπαϊκό όραμα σε μια κοινωνία της ανακύκλωσης εντός της επόμενης δεκαετίας.

Επίσης, ο κ. Καλογεράκης αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η δημιουργία ενός δικτύου Πράσινων Σημείων, 10 δήμων μελών του ΕΣΔΑΚ, όπως αυτές προβλέπονται στα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) τους και η Αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) Ηρακλείου συνολικού προϋπολογισμού 49,8 εκ. ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε στην προκήρυξη που είναι σε εξέλιξη και αφορά την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ».

Από την πλευρά μας, αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Καλογεράκη για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, επιβεβαιώσαμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει συνεργασία για τη προώθηση των ζητημάτων που άπτονται της διαχείρισης απορριμμάτων στη Κρήτη προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών.