Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργου Πιτσούλη.

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με κεντρικό θέμα την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων του νομού Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργου Πιτσούλη.

Ειδικότερα, για το Φράγμα Πλακιώτισσας έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 4 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών, με επιπλέον 45 εκ. ευρώ να αναμένονται με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ενώ αναφορικά με το Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, αναμένεται εντός του πρώτου 6μήνου του 2023 η ένταξη και δημοπράτηση του έργου μέσω προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι προηγούμενες μελέτες και προτάσεις τους για δράσεις και έργα που αφορούν τον Δήμο Βιάννου είναι πλέον έτοιμες προς δημοπράτηση. Συγκεκριμένα, το Ιατρείο Εμπάρου με χρηματοδότηση 30.000 ευρώ, η αναπαλαίωση και εξωραϊσμός του σχολείου Αγίου Βασιλείου Βιάννου με 170.000 ευρώ, η ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή Αγίου Αντωνίου Αμιρών με 100.000 ευρώ, ενώ για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Βιάννου εξασφαλίστηκαν 100.000 ευρώ, με το έργο να είναι έτοιμο για δημοπράτηση. Έτοιμο για δημοπράτηση είναι και το έργο του ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη, με χρηματοδότηση 350.000 ευρώ.

Για το Φράγμα του Πλατύ ποταμού ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκαν από την πλευρά μας, τα θέματα της ασφαλτόστρωσης του δημοτικού δρόμου Καλάμι – Κεραλιμενιώτισσα, καθώς επίσης και της ηλεκτροδότησης του Ιερού Ναού, για τα οποία ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτηθούν άμεσα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.