Συμμετείχαμε στην στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηρακλείου μαζί με την συμμετοχή και άλλων ΔΕΥΑ του Ν. Ηρακλείου

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που είναι, οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και η απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.ΑΕΥ, καθώς στόχος, όπως φαίνεται, είναι η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, όπως το νερό, μέσω του ελέγχου των ΔΕΥΑ όλης της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατάργησε την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου ενέργειας, αποδεχόμενη επί της ουσία την αδυναμία ελέγχου των υπηρεσιών νερού, σήμερα προχωρά σε:

● Σχέδιο συγχωνεύσεων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

● Μελέτη για εφαρμογή των ΣΔΙΤ ακόμα και στη λειτουργία υφιστάμενων μονάδων που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Αυτοδιοίκησης, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί.

● Ένταξη σε ΣΔΙΤ μεγάλων αρδευτικών έργων (ταμιευτήρες και δίκτυα) που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε ως δημόσια έργα για να μην ανέβει το κόστος του αρδευτικού νερού και για να μην ελέγχει ιδιώτης το νερό άρδευσης και τις αγροτικές καλλιέργειες.

Χρέος μας είναι ο αγώνας για να ανακόψουμε τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης και να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.