Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Είμαστε δίπλα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους που συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της “βαριάς βιομηχανίας” της χώρας μας και σηκώνουν στις πλάτες τους τον πολυδιαφημισμένο ελληνικό τουρισμό, εισπράττουν μόνο αδιαφορία και απαξίωση.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιμηκύνει το επίδομα ανεργίας των εποχικών, καταδικάζοντάς τους σε ακραία φτώχεια, καθώς θα μείνουν χωρίς εισόδημα μέχρι τον Μάιο και αρνείται πεισματικά να κηρύξει τις Τοπικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ως γενικώς υποχρεωτικές.

Τη στιγμή που οι ανάγκες στον κλάδο είναι τεράστιες και απαιτούνται επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση προσωπικού, οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παραβιάζονται και η εργοδοτική παραβατικότητα εντείνεται, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους λόγω υποστελέχωσης.

Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για εργασιακή αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.