Παρευρεθήκαμε στην ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας ΔΑΗΚ (Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Α.Ε.) και της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ, για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι Πεδιάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βιάννου, Μηνά Σταυρακάκη.
Η ενημέρωση έγινε από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας (ΔΑΗΚ) Θανάση Βούρδα, τον υπεύθυνο Εργοταξίου και Δημοσίων σχέσεων της ΤΕΡΝΑ Γιάννη Σμαραγδάκη και τον υπεύθυνο εργοταξίου από πλευράς ΔΑΗΚ Γιώργο Σπηλιόπουλο.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η υλοποίηση του έργου, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται εντός χρονοδιαγράμματος.
Ωστόσο, επί τάπητος τέθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τον Δήμο Βιάννου και άπτονται της κατασκευής του νέου Αεροδρομίου, όπως οι απαραίτητες για την περιοχή υποδομές που θα κληθούν να υποστηρίξουν τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφώσει η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου.
Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε από το 2015, να λαμβάνουν σάρκα και οστά και να υλοποιείται αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας.
Οι προοπτικές, αλλά και οι προκλήσεις που ανοίγονται είναι τεράστιες. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες υποστηρικτικές υποδομές που θα πλαισιώσουν το νέο αεροδρόμιο και θα διευκολύνουν τη διαμόρφωση της νέας καθημερινότητας της ευρύτερης περιοχής.