Πλήγμα για τους επαγγελματίες του Ηρακλείου η μη έγκαιρη καταβολή του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους για το ’21

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη μη έγκαιρη καταβολή του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους για το 1ο και 2ο εξάμηνο του 2021 στον νομό Ηρακλείου, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη συνυπογραφή ακόμα 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Λίγο πριν την εκπνοή του ’22 & εν μέσω περιόδου ακρίβειας και αλματώδους αύξησης του ενεργειακού κόστους, οι δικαιούχοι του νομού Ηρακλείου του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί για το 2021.

Μάλιστα, επαγγελματίες του νομού υπογραμμίζουν ότι δεν εκκρεμεί μόνο το 2o εξάμηνο του ’21, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ούτε το 1o εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Ενώ, σε ό,τι αφορά το ’22, ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων του 1ου εξαμήνου, αν και είμαστε σχεδόν στην εκπνοή του χρόνου!

Το τεράστιο μεταφορικό κόστος δημιούργησε κοστολογικά βάρη, που ασκούν μεγάλες πιέσεις στη ρευστότητα, με όλες τις αρνητικές του συνέπειες στον κύκλο εργασιών των επαγγελματιών του νομού, οι οποίοι υπολόγιζαν στη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη υποχρεώσεων των επιχειρήσεών τους.

Επιπλέον, η μη έγκαιρη καταβολή του ποσού ενίσχυσης για το ’21, άρα και η συνακόλουθη καθυστέρηση στην καταβολή για το 1ο εξάμηνο του ’22, αποτελούν έντονο πλήγμα στις οικονομικές σχέσεις του νομού με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και άνιση μεταχείριση έναντι όσων πληρώθηκαν ήδη για το 1o εξάμηνο του ’21.

Η καθυστέρηση που υπάρχει στις πληρωμές των δικαιούχων του Μ.Ι. στον νομό Ηρακλείου για το ’21, δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και οικονομική ασφυξία στους επαγγελματίες, με τις όποιες συνέπειες και για τελικούς καταναλωτές. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες επαγγελματιών ότι δεν έχουν πληρωθεί, όχι μόνο για το 2o εξάμηνο, αλλά ακόμα περιμένουν την εξόφληση του 1ου εξαμήνου του ’21.

Ζητάμε να ενημερωθούμε από τον αρμόδιο Υπουργό, πότε θα γίνει η καταβολή του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους σε δικαιούχους του μέτρου του Μ.Ι. για το 2ο εξάμηνο του ’21 και σε ποιους αφορούν οι καταβολές που εκκρεμούν για το 1ο εξάμηνο του ’21.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.