Εκδήλωση του ΤΕΕ ΤΑΚ με θέμα “Παρουσίαση Αποτελεσμάτων της έρευνας για τις Επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης”

Παρευρεθήκαμε στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τμήμα Ανατολικής Κρήτης), του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης ΕΛΜΕΠΑ, με θέμα: “Παρουσίαση Αποτελεσμάτων της έρευνας για τις Επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης”.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αποτελούν εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία για τη δίκαιη ανάπτυξη του τομέα του “επιχειρείν” στην Ανατολική Κρήτη, αλλά και για την οικονομική ζωή του τόπου γενικότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα οι επιχειρηματίες δείχνουν την αύξηση στην τιμή της ενέργειας και των πρώτων υλών ως τους βασικούς λόγους οικονομικής επιβράδυνσης.

Περα αυτών, η δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού, το ύψος της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος του ΦΠΑ και του ΕΦΚ είναι θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Ανατολικής Κρήτης.

Τέλος, παρουσιάστηκαν προτάσεις για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αναφορικά με τον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.