Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς

Συμμετείχαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ.) έξω από το υποκατάστημα του Αγίου Μηνά, του οποίου η λειτουργία τερματίζεται με απόφαση της Διοίκησης.

Οι τράπεζες που στηρίχθηκαν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν τόσες φορές με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, συνεχίζουν απρόσκοπτα τον σχεδιασμό τους για μαζικό κλείσιμο υποκαταστημάτων στην περιφέρεια, αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται σε εργαζόμενους, πολίτες και επιχειρήσεις.

Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, όταν η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσιζε το κλείσιμο υποκαταστημάτων της στην επαρχία (Ερώτηση 3/11/20 ««Απρόσκοπτη λειτουργία Υποκαταστημάτων Τραπεζών στην επαρχία», Ερώτηση 15/7/21 «Αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας»), δεν υπήρξε η παραμικρή πρόθεση από την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Πλήρης αδιαφορία για την ταλαιπωρία των πολιτών, ως επί το πλείστον ηλικιωμένων, που λόγω της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων θα έπρεπε πλέον να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν.

Τώρα, σειρά έχουν τα υποκαταστήματα στη καρδιά των πόλεων της περιφέρειας, όπως αυτό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση στις 14/11/22, καλούμε την κυβέρνηση να λάβει θέση και να μεριμνήσει, καθώς εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, δυσχεραίνεται η πρόσβαση των πολιτών στις τραπεζικές υπηρεσίες, πλήττονται οι τοπικές επιχειρήσεις.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τον δίκαιο αγώνα τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.