Παράνομη η αφαίρεση του ποσού ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής από τραπεζικούς λογαριασμούς σεσμοπλήκτων

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», αναφορικά με ποσά της ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, σεισμόπληκτοι της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, που τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα» και έχουν λάβει την ενίσχυση στεγαστικής συνδρομής, είδαν να «εξαφανίζεται» αιφνιδίως από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ολόκληρο το ποσό.

Για το ζήτημα καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με τη διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής σε σεισμόπληκτους, η ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:

1. Αν έχει λάβει γνώση των παραπάνω περιπτώσεων, δικαιούχων που επλήγησαν από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων αφαιρέθηκε αιφνιδίως ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής;

2. Σε πόσους δικαιούχους εντοπίζεται το εν λόγω πρόβλημα και πού οφείλεται αυτό;

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την άμεση επίλυση του προβλήματος και την επιστροφή του ποσού της στεγαστικής συνδρομής στους δικαιούχους;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.