Να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης του κτιρίου πρώην Ι.Κ.Α. Χερσονήσου προς όφελος των δημοτών

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε υπηρεσίες του πρώην Ι.Κ.Α. Χερσονήσου, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή ακόμα 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, η καταγραφή του κτιριακού αποθέματος των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατέδειξε την απαξίωση της σημαντικής περιουσίας των φορέων. Το 2016, (άρθρο 50 του ν.4430/16), δημιουργήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο, για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακος και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης.

Μία περίπτωση αναξιοποίητης περιουσίας είναι το εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες του πρώην Ι.Κ.Α. Χερσονήσου στον νομό Ηρακλείου, διώροφο ακίνητο κατασκευής 2010, για το οποίο ο Δήμος Χερσονήσου έχει αιτηθεί τη δωρεάν παραχώρησή του, με σκοπό τη στέγαση υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας και Εκπαίδευσης.

Για το ζήτημα αυτό, είχαμε προχωρήσει κατά το παρελθόν σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με πιο πρόσφατη την από 19/3/2021 Ερώτηση με θέμα «Αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε υπηρεσίες του πρώην Ι.Κ.Α. Χερσονήσου», με την επίσημη απάντηση του Υπουργείου να αναφέρει ότι ο e-ΕΦΚΑ θα προχωρούσε σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον Δήμο Χερσονήσου προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας για την παραχώρηση του ακινήτου και την αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών του.

Επειδή έως και σήμερα δεν υπήρξε ενημέρωση για κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε να ενημερωθούμε από τον αρμόδιο Υπουργό, εάν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του κτιρίου που στέγαζε υπηρεσίες του πρώην Ι.Κ.Α. Χερσονήσου και εάν προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα του Δήμου Χερσονήσου για δωρεάν παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου, με σκοπό την αξιοποίησή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.