Να λειτουργήσει ξανά το Δημοτικό σχολείο Καστρίου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου, καταθέτοντας ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λόγω της παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του χωριού από το 2010, οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Καστρί του Δήμου Βιάννου αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά μία μεγάλη απόσταση προκειμένου να μεταβούν σε σχολεία των γύρω περιοχών, εκτεθειμένοι στους κινδύνους αυτής της δύσκολης μετακίνησης, οι οποίοι προφανώς και αυξάνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα αριθμητικά δεδομένα του μαθητικού δυναμικού έχουν αλλάξει σημαντικά από το 2010, καθώς πλέον περίπου 20 μαθήτριες και μαθητές από το Καστρί φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία των γύρω περιοχών. Όπως προκύπτει, το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου ως 2/θέσιου οργανικά σχολείου, είναι πιο επίκαιρο και πιο ρεαλιστικό από ποτέ.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό την επανίδρυση/επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου Δήμου Βιάννου Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ως 2/θεσιου οργανικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.