Να επανέλθει η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τον αποκλεισμό των αιρετών εκπαιδευτικών από τα συμβούλια επιλογής διευθυντών, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την ανακοίνωση των αιρετών ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τον νόμο Κεραμέως δεν προβλέπεται η συμμετοχή των αιρετών στα συμβούλια επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, απαξιώνοντας, γι’ άλλη μια φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο, τη δημοκρατική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών για την προάσπιση των διαφανών διαδικασιών.

Έτσι, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου αποκλείονται από τις κρίσεις των στελεχών.

Οι αιρετοί τονίζουν ότι συνεχίζουν να διεκδικούν επαναφορά των δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής, επαναφορά του Συλλόγου Διδασκόντων ως του βασικού, συλλογικού και ανώτερου διοικητικού οργάνου του σχολείου και θεσμική θωράκιση του νομικού πλαισίου στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης με στόχο τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να εξετάσει την ανακοίνωση και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.