Να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα υποβολής δικαιολογητικών της επιστρεπτέας προκαταβολής ώστε να διορθωθούν λάθη που παραμένουν

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών της επιστρεπτέας προκαταβολής, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, στις 30 Δεκεμβρίου 2022 έληξε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν είχαν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Δεδομένου ότι η καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει παραταθεί μέχρι τις 31/01/2023, οι φοροτεχνικοί αιτούνται την επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως την 30 η Ιανουαρίου, ώστε να διορθωθούν όποια λάθη παραμένουν μέχρι και σήμερα, κατά την υποβολή των δικαιολογητικών.

Η επαναλειτουργία της πλατφόρμας κρίνεται απαραίτητη, καθώς, όπως έχει ενημερώσει και σε παλαιότερη επιστολή της η Ομοσπονδίας, υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων που χρήζουν «θεραπείας» για μη καταλογισμό ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής και για τις οποίες δεν έχει δοθεί ακόμα λύση.

Τέλος, οι φοροτεχνικοί προτείνουν το επιστρεπτέο ποσό να μπορεί αντί εφάπαξ, να επιστραφεί σε 96 ή λιγότερες δόσεις, ώστε να είναι εφικτή η αποπληρωμή του και να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητες αρρυθμίες στην ταμειακή επάρκεια και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να τον ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.