Να εφαρμοστούν άμεσα τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη νέα αναστολή της υλοποίησης των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η νέα αναστολή της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού που νομοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση, έρχεται να δώσει συνέχεια στις αλλεπάλληλες αναβολές των τελευταίων δύο ετών, στη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί ισχυρότατες πλημμύρες, οι οποίες έχουν αφήσει το καταστροφικό τους αποτύπωμα σε περιοχές όπου οι καταπατήσεις και οι αυθαιρεσίες έχουν αλλάξει το φυσικό ανάγλυφό τους, με αποτέλεσμα να καθίστανται ευάλωτες και χωρίς καμία θωράκιση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, η ανέγερση κατασκευών σε αιγιαλό, όχθη, υδάτινο στοιχείο, πυθμένα και υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λίμνης, κ.λπ., αντίκειται στο Σύνταγμα και ως εκ τούτου θα πρέπει να κατεδαφίζονται, οποτεδήποτε και αν έχει λάβει χώρα η ανέγερσή τους.

Για τους λόγους αυτούς, το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητά την άμεση εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με τον νόμο και χωρίς να δοθεί νέα παράταση, με σκοπό την προστασία του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και την αποφυγή καταστροφών σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.