Να αποτελέσουμε όλοι ανάχωμα στα ολέθρια σχέδια της κυβέρνησης για το ΕΣΥ

Απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης, που σκοπό έχουν τη διάλυση του ΕΣΥ, έδωσαν υγειονομικοί, φοιτητές και πολίτες του Ηρακλείου, οι οποίοι συστράτευσαν τις δυνάμεις τους το απόγευμα της Παρασκευής, για να διεκδικήσουν ισχυρό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνεύτηκαν, ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλων όσοι το έχουν ανάγκη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις παραιτήσεις ιατρών και υγειονομικών λόγω υπερεξάντλησης σε νοσοκομεία της Κρήτης, Ρεθύμνου και Βενιζελείου, την παραμονή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ στη θέση του και μάλιστα με την πρόσφατη ανανέωση της θητείας του από τον κ. Πλεύρη, παρά τις αυθαίρετες και αυταρχικές αποφάσεις του, την εγκατάλειψη των νοσοκομείων της Κρήτης από την κυβέρνηση, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την αναστολή λειτουργίας κλινικών, οφείλουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αποτελέσουμε όλοι ανάχωμα στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, απαξίωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων. Να σταματήσουμε τον ολέθριο σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που έχει δείξει ξεκάθαρα, μέσα από τα τελευταία νομοθετήματά της, πώς «αντιλαμβάνεται» τόσο τα δημόσια νοσοκομεία, τους ιατρούς και υγειονομικούς του ΕΣΥ, όσο και τους ασθενείς.

Ο αγώνας των υγειονομικών του ΕΣΥ, αφορά όλους μας, καθώς είναι αγώνας προάσπισης του κοινωνικού αγαθού της υγείας και της διασφάλισης της πρόσβασης όλων μας ανεξαιρέτως σε αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.