Κυρία Γκάγκα, εσείς και η κυβέρνησή σας είστε όχι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία

Το κρεσέντο αυταρχισμού της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις με κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, μέχρι και παραιτήσεις υγειονομικού προσωπικού, με άμεσο αντίκτυπο στους ασθενείς, θέσαμε επί τάπητος, στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας.

Τονίσαμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει κάνει γνωστούς τους στόχους και τις επιδιώξεις της, για την διάλυση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία, πάνω από 10.000 συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, κλινικές κλείνουν ή υπολειτουργούν, καρκινοπαθείς, διαβητικοί και γονείς εκλιπαρούν για ένα φάρμακο που δεν βρίσκουν, παραιτήσεις γιατρών, ακόμα και ξυλοδαρμοί αυτών. Μια μόνιμη απαξίωση της ΝΔ απέναντι σε όλους εκείνους που έβαλαν πλάτη, έδωσαν άνισες και σκληρές μάχες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Απαξίωση και από τον Διοικητή του ΠΑ.Γ.Ν.Η., ο οποίος σε συνέχεια πολυπληθών αυθαίρετων και αυταρχικών αποφάσεων, ξεπέρασε πρόσφατα κάθε όριο, προσβάλλοντας το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, μέσα από την εντολή που έδωσε για έφοδο του Ιατρού Εργασίας και της Επισκέπτριας Υγείας στα σπίτια αναισθησιολόγων που νοσούσαν με Covid, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η νόσησή τους.

Ζητήσαμε από την Αναπληρώτρια Υπουργό να αποσαφηνίσει την επίσημη θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας απέναντι στις απαράδεκτες ενέργειες του Διοικητή του ΠΑ.Γ.Ν.Η..

Η κα Γκάγκα, με θράσος θα λέγαμε, προσπάθησε να καλύψει τις αυθαίρετες πρακτικές του Διοικητή, κάνοντας λόγο αρχικά για μια παρεξήγηση, μετά για ένα ατυχές περιστατικό, που θεωρεί ότι λύθηκε με μια ανακοίνωση. Μέσα από την πρόχειρη απάντησή της, μας είπε ότι ο Διοικητής έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αγνοώντας προφανώς το νόμο 3850/10, δυνάμει του οποίου ορίζεται ρητά η απαγόρευση να χρησιμοποιείται ο Ιατρός Εργασίας προκειμένου να επαληθεύεται το δικαιολογημένο ή μη, λόγω νόσου, απουσίας εργαζομένου.

Κατηγορήσαμε την Κυβέρνηση, για στρουθοκαμηλισμό, καθώς δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και τις διαστάσεις που έχει πάρει η αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης του ΠΑ.Γ.Ν.Η., για την οποία μάλιστα έχουν εκδώσει ανακοινώσεις ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, τα Σωματεία εργαζομένων.

Η ηγεσία του Υπουργείου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση και οφείλετε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας και να εκτονώσετε την εκρηκτική κατάσταση που έχετε δημιουργήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Προέχει η ομαλή λειτουργία του ΠΑ.Γ.Ν.Η., αρκετά με τις ασυλίες των «αρίστων» σας».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.