Ημερίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με θέμα «Ανοικτό μουσείο για εμποδιζόμενα Άτομα».

Παρευρεθήκαμε στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με θέμα «Ανοικτό μουσείο για εμποδιζόμενα Άτομα».

Η δυνατότητα προσαρμογής της μουσειακής εκπαίδευσης στις ανάγκες ειδικών ομάδων κοινού, οι οποίοι απειλούνται από τον αποκλεισμό τους από αυτήν, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τις σύγχρονες κοινωνίες.

Άλλωστε οι επικοινωνιακές και τεχνολογικές δυνατότητες του υλικού μας πολιτισμού, μας παρέχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε όλοι να είμαστε κοινωνοί της μουσειακής εμπειρίας άλλα και των εκπαιδευτικών και ερμηνευτικών δράσεών της.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτείται καν η φυσική παρουσία για την ξενάγηση κάποιου σε ένα μουσείο, αν και ο στόχος μας πρέπει να είναι αυτός ακριβώς, δηλαδή η άρση κάθε περιορισμού ομάδων με ειδικές δυσκολίες στη δια ζώσης συμμετοχή τους στη μουσειακή εκπαίδευση.

Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της Ημερίδας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.