Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ευθεία επίθεση απέναντι σε όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που επιτίθεται στον καλλιτεχνικό κόσμο, καταθέτοντας Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Παράρτημα Κρήτης.

Στην ανακοίνωσή τους οι Μουσικοί χαιρετίζουν όλο τον Καλλιτεχνικό Κλάδο και τους αγώνες που έχει ξεκινήσει απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα και στις όποιες μεθοδεύσεις περνάει από τροπολογίες η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός και αιτούνται:

1. Άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

2. Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών

3. Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.

4. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους: Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση.

5. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που βάζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ευθεία επίθεση απέναντι στους ανθρώπους των τεχνών, στα μουσεία μας, σε όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε τον αγώνα τους και δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να πλήξει τον πυρήνα του πολιτισμού της χώρας μας.

Καλόύμε την αρμόδια Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, Παράρτημα Κρήτης και να μας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.