Η έλλειψη εργατών γης και το αυξημένο κόστος παραγωγής έχουν γονατίσει τους αγρότες

Προχωρήσαμε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έλλειψη εργατών γης και το αυξημένο κόστος παραγωγής, καταθέτοντας αναφορά προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς την επιστολή που υπογράφουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Ιεράπετρας Λασιθίου, Σητείας Λασιθίου, Φιλιατρών Μεσσηνίας, Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.

Στην επιστολή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι στηλιτεύουν την αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση απέναντι στα συνεχή αιτήματά τους για ουσιαστική στήριξη των αγροτών, οι οποίοι καθημερινά καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό ζητούν άμεσες λύσεις στα δύο φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, την έλλειψη εργατικού δυναμικού και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Εδώ και μήνες έχουμε προχωρήσει σε επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, χωρίς ακόμα να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική λύση στα σοβαρά αυτά ζητήματα, τη στιγμή, μάλιστα, που βρισκόμαστε στην καρδιά της ελαιοκομικής περιόδου. Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης δείχνει μόνο αδιαφορία και απαξίωση απέναντι στους αγρότες.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.