Η αποζημίωση των συνταξιούχων των ΕΛΤΑ μετατράπηκε σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους

Προχωρήσαμε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με τη μονομερή απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης κατά 50%, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνυπογραφή ακόμα 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Εν μέσω πανδημίας, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ έλαβε απόφαση μείωσης της αποζημίωσης απόλυσης του προσωπικού κατά το ήμισυ, παραβιάζοντας κατάφορα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι το ποσό των 30.070 ευρώ, καταβαλλόταν ως αποζημίωση ανελλιπώς τα τελευταία 35 χρόνια, σε όσους ταχυδρομικούς συνταξιοδοτούνταν, χωρίς καμιά διοίκηση να το αμφισβητήσει μέχρι τότε.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα συνάντησης εργαζομένων και συνταξιούχων με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, αλλά και τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή για την ανάδειξη και επίλυση του θέματος, δεν άρθηκε η αδικία σε βάρος των νέων συνταξιούχων.

Συνεχίζουν να έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο φως της δημοσιότητας σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις του οργανισμού, που δήλωνε στις παρεμβάσεις μας «οικονομικές δυσκολίες», όταν γινόταν πάρτι χιλιάδων ευρώ με τις αποδοχές και την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων των golden boys.

Τα ΕΛΤΑ φαίνεται ότι είχαν χρήματα για απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε γαλάζια στελέχη, αλλά όχι για να αποδώσουν ολόκληρη την αποζημίωση απόλυσης στους νέους συνταξιούχους.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να ανακληθεί η ανάλγητη και άδικη για τους εργαζόμενους – νέους συνταξιούχους, απόφαση του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, μείωσης στο μισό αποζημίωσης απόλυσης, αλλά και για ποιους λόγους, ενώ δεν είχε προσδιοριστεί ρητά η ημερομηνία ισχύος της απόφασης, η Διοίκηση αυθαιρέτως την εφαρμόζει αναδρομικά από 1η Ιουνίου 2019.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.