Η αναθεώρηση του τιμολογίου εργασιών για τις επισκευές των σεισμόπληκτων κτιρίων θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναθεώρηση τιμολογίου εργασιών ΔΑΕΦΚ, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης για τις επισκευές και ανακατασκευές των σεισμόπληκτων κτιρίων, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ).

Όπως επισημαίνεται, το πολυαναμενόμενο τιμολόγιο της ΔΑΕΦΚ, το οποίο έχει πλέον αναθεωρηθεί, αποτελεί ημίμετρο, καθώς οι αυξήσεις δεν έχουν αποδοθεί αναλογικά με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς σε όλες τις εργασίες, ενώ διατηρείται το ανώτατο όριο της μέγιστης αποζημίωσης. Επιπλέον, στηλιτεύεται το γεγονός ότι δεν αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την ανακατασκευή των ανακατεδαφιστέων κτιρίων, αλλά και το ότι οι αμοιβές των μηχανικών συνεχίζουν να μην αποτελούν ξεχωριστή επιδοτούμενη δαπάνη.

Για τους λόγους αυτούς, το ΤΕΕ/ΤΑΚ αιτείται οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στο τιμολόγιο να δοθούν αναλογικά και στα ανώτατα όρια προϋπολογισμού των επισκευών/ανακατασκευών, να οριστεί στο κεντρικό ΤΕΕ επιτροπή για την έρευνα αγοράς και τεκμηριωμένη εισήγηση τιμών άρθρων, οι αμοιβές των μηχανικών να αποτελούν επιδοτούμενη δαπάνη και τέλος, να προστεθούν άρθρα στο τιμολόγιο που θα αφορούν στη διαχείριση των αποβλήτων οικοδομής, καθώς και επικίνδυνων αποβλήτων (π.χ. αμίαντος).

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.