Για την κυβέρνηση το οικονομικό συμφέρον υπερτερεί της ασφάλειας των εργαζομένων

Ανυπέρβλητες φαίνεται να είναι οι δεσμεύσεις του Υπουργού Ανάπτυξης προς τις μεγάλες εταιρίες, ώστε να αγνοεί τους κινδύνους που εγκυμονούν οι αποφάσεις του, για την ασφάλεια των εργαζομένων – χειριστών κλαρκ και να μην τηρεί τις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2019 προς την Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδας.

Και αυτό γίνεται προφανές στην απάντηση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε πρόσφατη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση (7/12/22), τελευταία από σειρά παρεμβάσεων του ίδιου για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο δικαιολογεί την επιμονή του στο ν. 4982/22, παρά τις επισημάνσεις, αλλά και τα «τραγικά» στοιχεία για εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα του κλάδου, τα οποία επιδόθηκαν στον Υπουργό, ως διέξοδο στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Όταν στο ζύγι οικονομικό συμφέρον έναντι ασφάλειας του εργαζομένου υπερτερεί το οικονομικό συμφέρον, καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για κυβέρνηση αδίστακτων!

Πόσο σοβαρές είναι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης σε συμφέροντα, ώστε να προσπερνούν ότι η ειδικότητα 2, χειριστές μηχανημάτων Κλαρκ, καταγράφει τη δυσάρεστη πρωτιά των εργατικών ατυχημάτων και επίσης καταγράφεται στις πρώτες θέσεις των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.