Σωκράτης Βαρδάκης: «Το ΕΣΥ δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται χιλιάδες έμπειρους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών»

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επιστροφή των υγειονομικών υπό αναστολή στην εργασία τους, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με τη συνυπογραφή ακόμα 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Δεκατρείς μήνες έχουν παρέλθει από την επίδοση αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς, όμως τίποτα δεν στάθηκε ικανό να μεταπείσει την κυβέρνηση ότι η απόφαση θα πρέπει να ανακληθεί και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους, με τα όσα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Ούτε οι ακραίες συνθήκες κατά την πανδημία, οπότε και διαπιστώθηκε ότι το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δεν επαρκούσε για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση.

Μετά από πολλές πιέσεις, και αφού αποδείχτηκε ότι το σύστημα υγείας δεν είχε κανένα υγειονομικό όφελος από αυτή την απομάκρυνση, αντίθετα διευκολύνθηκαν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, οι καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και προχώρησαν σχέδια ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε, μέσω δημόσιων δηλώσεών του, ότι θα επανεξέταζε το ζήτημα επιστροφής των υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους μέσα στον περασμένο Οκτώβριο.

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη έως και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται η μη συναίνεση σε ιατρική πράξη ως «απόδειξη» ότι δεν αναγνωρίζουν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί την επιστήμη, όταν όλο το διάστημα της πανδημίας, εφαρμόζοντας κάθε πρόσφορη επιστημονική γνώση, επικούρησαν τους ασθενείς συνανθρώπους μας και νοσούντες με covid 19.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εκβιαστικές και τιμωρητικές τακτικές φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Το ΕΣΥ αυτή την περίοδο βιώνει μια σοβαρή κρίση στελέχωσης και δεν έχει την «πολυτέλεια» να στερείται χιλιάδες έμπειρους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών, αλλά ίσως αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να επανεξετάσει την κατάργηση του μέτρου των αναστολών εργασίας για τους υγειονομικούς και να τους επαναφέρει στην εργασία τους, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.