Χιλιάδες ασθενείς αναζητούν εναγωνίως διαθέσιμο χειρουργείο

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με τη συνυπογραφή επιπλέον 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, απελπιστική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση χιλιάδων ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν, έως και έναν χρόνο στα νοσοκομεία της Κρήτης, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς, ενώ η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας είναι όχι μόνο προκλητική, αλλά και επικίνδυνη, υποδεικνύοντας με τη στάση τους «άλλες λύσεις».

Παρά τις πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι κυβερνητικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στη διάλυση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι απόλυτα συνειδητές και επί σκοπού, με τις ελλείψεις σε προσωπικό να έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Φέρουν μάλιστα ακέραια την ευθύνη της εκρηκτικής κατάστασης στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και με τα τελευταία στοιχεία, μόνο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν πάνω από 6.000 χειρουργεία που απαιτούν γενική αναισθησία, ενώ σε επίπεδο Κρήτης τα εκκρεμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία αγγίζουν τα 13.000!

Η κατάσταση αντί να εξομαλύνεται, συνεχώς εντείνεται. Υπάρχουν συμπολίτες μας, σε λίστες χειρουργείων, που κινδυνεύει η ζωή τους και επείγει η χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενειών τους. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείπονται στην τύχη τους ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος των χιλιάδων χειρουργείων που εκκρεμούν στα δημόσια νοσοκομεία

2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην αναγκαστούν οι ασθενείς που είναι στις λίστες να καλύψουν υπέρογκα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών για να χειρουργηθούν εγκαίρως

3. Αν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχει εξαγγείλει και να σταματήσει την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.