Αποδυναμώνουν το ΠΕΚΑ Κρήτης, αφήνοντας στο έλεος την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Κρήτης του ΕΦΚΑ, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή της Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι άσκοπες και άκαιρες μετακινήσεις έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης από την διοίκηση του ΕΦΚΑ, έχουν οδηγήσει σε πλήρη νέκρωση την ελεγκτική υπηρεσία, καθώς από τους 14 ελεγκτές έχουν παραμείνει μόλις 2 σε Χανιά και 2 σε Ηράκλειο.

Η λειτουργία του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης, με ελεγκτικό εύρος σε όλο το νησί, ξεκίνησε αμέσως μετά τη συγκρότησή του στις 1/4/2019, με δύο ελεγκτικά τμήματα, ένα με έδρα το Ηράκλειο με 8 ελεγκτές και ένα αποκεντρωμένο τμήμα στα Χανιά με 6 ελεγκτές. Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του τα ειδικά κλιμάκια πραγματοποίησαν επί 24ωρου βάσεως επιτόπιους ελέγχους σε όλο το νησί με απτά αποτελέσματα, όπως αποτυπώνονται στα στατιστικά στοιχεία των απολογιστικών εκθέσεων Π.Ε.Κ.Α. της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων.

Το κέντρο καταπολέμησε την εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, διασφαλίζοντας τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και τις υγιείς και νόμιμες επιχειρήσεις από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Δεδομένων των παραπάνω, η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης ζητούν από την διοίκηση του ΕΦΚΑ την ακύρωση των μετακινήσεων και την άμεση επαναφορά των έμπειρων ελεγκτών που στελέχωσαν τμήματα στα οποία δεν απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, και την ενδυνάμωση του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει άμεσα και εμπράκτως στα αιτήματα της Ένωσης και να ενημερωθούμε σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.