Απαραίτητοι για τον Δήμο Ηρακλείου οι 75 πρώην εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους πρώην εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Ηρακλείου, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, αποφάσισε ομόφωνα τη σύμφωνη γνώμη του για την επιστροφή και συνέχιση της εργασίας των 75 πρώην εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, (μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, πρόσκληση 8/2018) και τη στήριξή του στον αγώνα τους, επαναβεβαιώνοντας τις προηγούμενες αποφάσεις του που ελήφθησαν στις συνεδριάσεις στις 18/11/2021 και στις 24/9/2019 και ζητά από την κυβέρνηση να καλύψει το όποιο κόστος προκύψει (μισθοδοσία κ.τ.λ.), καθώς ο δήμος καλύπτει ήδη -εκτός των άλλων- και δαπάνες που δεν του αναλογούν.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι όχι μόνο πάγιες και διαρκείς αλλά έχουν αυξηθεί υπερβολικά, ιδιαίτερα με την υπερδεκαετή απαγόρευση προσλήψεων και τις διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους Δήμους (κατ’ εφαρμογή του νόμου περί κινητικότητας) και οι εν λόγω πρώην εργαζόμενοι κάλυπταν μέρος αυτών των πάγιων και διαρκών αναγκών.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το ψήφισμα και να μας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.