Απαραίτητοι για τη λειτουργία του ΟΑΚ Α.Ε. οι 9 εξειδικευμένοι συμβασιούχοι

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καταθέτοντας αναφορά την επιστολή της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών, περί νέας προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Υποδομών, κρίνεται δίκαιο να προβλεφθεί ειδική μοριοδότηση, προκειμένου να λήξει η δεκαεξάχρονη ομηρία των 9 συμβασιούχων (σημερινοί εργαζόμενοι στον ΟΑΚ ΑΕ), που προσελήφθησαν ως ΙΔΟΧ, αλλά στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έπειτα από πολυετείς συμβάσεις.

Για το θέμα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος της εργασιακής ανασφάλειας των συγκεκριμένων συμβασιούχων που καλύπτουν για δεκαέξι (16) χρόνια διαρκείς ανάγκες εποπτευόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, έχουμε ήδη προχωρήσει και σε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς, πέρα από το ότι αυτό αποτελεί δίκαιο αίτημα των συγκεκριμένων εργαζομένων, θα αποτελέσει οικονομία πόρων και χρόνου, αλλά και επένδυση του δημοσίου στην τεχνογνωσία τους.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να απαντήσει στο αίτημα τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.