Απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή ακόμα 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας της περιόδου 2011-2014, λύνοντας, σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των περισσότερων οικογενειών, για σωστή σίτιση των παιδιών, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, προάγοντας την αξία της ισότητας όλων, στο δημόσιο σχολείο.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει 680.000 γεύματα σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από το 2023.

Σήμερα, που μια νέα ανθρωπιστική κρίση σαρώνει τη χώρα μας και μια επισιτιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών, που το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό τους, η στήριξη των οικογενειών και η ελάφρυνσή τους, όπως κι αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί, κρίνεται αναγκαία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον νομό Ηρακλείου καταγράφονται πολλές περιπτώσεις οικογενειών με παιδιά που φοιτούν στα ειδικά νηπιαγωγεία, που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, έχοντας να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που φέρουν οι αναπηρίες των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στην καθημερινή προετοιμασία των γευμάτων τους.

Οι οικογένειες σαρώνονται εδώ και μήνες από την ακρίβεια και η πολιτεία θα πρέπει να τις στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο. Η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, στο πλαίσιο και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των μαθητριών και μαθητών.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την επέκταση του Προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων, αν προτίθενται να συμπεριλάβουν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όλης της χώρας και σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθενται να προβούν με σκοπό την ελάφρυνση των οικογενειών που συνθλίβονται από την ακρίβεια, ιδιαίτερα εκείνων με παιδιά ΑμΕΑ, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον ούτε στην καθημερινή προετοιμασία των γευμάτων των παιδιών τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.