Απαραίτητη η ανακούφιση των οικογενειών από το δυσβάσταχτο κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διαχείριση του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των οικογενειών, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας τις προτάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ζητούμενο, σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι η διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαφρύνει τις οικογένειες από τα οικονομικά βάρη που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών και να αυξήσει την αίσθηση ασφάλειας που κάθε οικογένεια έχει δικαίωμα να αισθάνεται αναφορικά με την υγειονομική κάλυψή τους.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται ο μηδενισμός των συμμετοχών για όλες τις παιδιατρικές συνταγές φαρμάκων, αλλά και γι’ αυτές που αφορούν εγκυμονούσες και λεχώνες, καθώς και δωρεάν χορήγηση για όλα τα ειδικά βρεφικά γάλατα και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη όλα τα παιδιά να έχουν την ίδια εμβολιαστική κάλυψη, ώστε να μην μεταβιβάζεται η ευθύνη του εμβολιασμού στους γονείς, που αναγκαστικά αποφασίζουν ανάλογα με την οικονομική τους ευχέρεια.

Σημαντική είναι και η ενίσχυση της δημιουργίας και λειτουργίας εργαστηρίων γαληνικών φαρμάκων, ώστε να διευρυνθεί η γκάμα επιλογών φαρμακευτικών παιδιατρικών θεραπειών, με πρόβλεψη αποζημίωσης από το ασφαλιστικό ταμείο.

Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου προτείνει τη δωρεάν χορήγηση αντιφθειρικών θεραπειών στα σχολεία και την καθιέρωση πρωτοκόλλου πρόληψης και θεραπείας συγκεκριμένου κόστους, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των οικογενειών.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τις προτάσεις του Συλλόγου και να μας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.