Απαράδεκτη η ανάθεση διακομιδών από τα νοσοκομεία σε ιδιωτικά ασθενοφόρα

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τις δευτερογενείς διακομιδές συμβεβλημένων ασθενών από ιδιωτικά ασθενοφόρα, με τη συνυπογραφή επιπλέον 33 βουλευτών, καταθέτοντας Αναφορά την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων προς τον Υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει παράνομες δευτερογενείς διακομιδές συμβεβλημένων ασθενών από ιδιωτικά ασθενοφόρα, που λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο, έπειτα από απευθείας αναθέσεις Νοσοκομείων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει άμεσα τις παράνομες αναθέσεις και να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με πληρώματα ασθενοφόρων με επανασύσταση των οργανικών θέσεων, για να διεκπεραιώνουν τις δευτερογενείς διακομιδές.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας την εξέταση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.