Αναλγησία, αδιαφορία, κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε ακίνητα, αυτή είναι η μέριμνα για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις κατασχέσεις ακινήτων των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου, που έχουν ξεκινήσει τα funds, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, μετά τις σοβαρές καταγγελίες για αιφνιδιαστική παράνομη αφαίρεση του ποσού ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής από τραπεζικούς λογαριασμούς σεισμόπληκτων δικαιούχων – ζήτημα για το οποίο είχε κατατεθεί σχετική Ερώτηση στις 16/02/23, η οποία παραμένει χωρίς απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών- έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες για κατασχέσεις ακινήτων.

Όπως αναφέρει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε, διαπιστώθηκε ότι στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου έχουν καταχωρηθεί δώδεκα κατασχέσεις ακινήτων σε κτηματικές περιφέρειες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων από 24-03-2022 έως 28-02-2023.

Στα ακίνητα συμπεριλαμβάνονται κατοικίες, αποθήκες, καταστήματα και αγροτικά ακίνητα, ενώ αναμένονται και άλλες κατασχέσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται μία τεράστια ταλαιπωρία, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Ενώ εδώ και 1,5 χρόνο περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων, η οποία καθυστερεί λόγω της αναλγησίας των αρμοδίων Υπουργείων, αφαιρούνται παράνομα τα ποσά ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής από τραπεζικούς λογαριασμούς σεισμόπληκτων δικαιούχων και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουν ήδη ξεκινήσει κατασχέσεις στην περιοχή ακινήτων σεισμοπλήκτων από τα funds. Αυτή είναι η μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που σε μια στιγμή έχασαν τα πάντα;.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει από τη στιγμή που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες για αιφνιδιαστική παράνομη αφαίρεση του ποσού ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής από τραπεζικούς λογαριασμούς σεισμόπληκτων δικαιούχων, αλλά και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν με σκοπό την προστασία των ιδιοκτητών των περιοχών που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 από τις κατασχέσεις και τους επερχόμενους πλειστηριασμούς που έχουν ξεκινήσει ήδη τα funds.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.