Άμεση ένταξη των κοινωνικών φροντιστών στη λίστα δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση ένταξη των κοινωνικών φροντιστών στη λίστα νέων δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καταθέτοντας Αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Υγείας, το σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος – Σ.Ε.Κ.Ε.

Συγκεκριμένα, στη νέα διυπουργική απόφαση της 13ης Φεβρουαρίου 2023, την οποία συνυπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι κοινωνικοί φροντιστές δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των νέων δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, πάγιο αίτημα των εργαζομένων στα Κ.Η.Φ.Η.

Οι κοινωνικοί φροντιστές, θεωρούν επιβεβλημένη την ένταξή τους λόγω της φύσης της δουλειάς τους και μάλιστα στο πρώτο κλιμάκιο.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τους συνυπογράφοντες Υπουργούς και ιδιαίτερα από τον Υπουργό Εργασίας να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. και να τον ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.