43 χρόνια χωρίς τον Αρχάγγελο της Κρήτης

43 χρόνια πέρασαν χωρίς τον «Αρχάγγελο της Κρήτης», Νίκο Ξυλούρη και τα τραγούδια του ακούγονται από τα ραδιόφωνα συνεχώς.

Η φωνή του έμελλε να γίνει το σύμβολο της Αντίστασης τα χρόνια της δικτατορίας, αλλά και σήμερα συνοδεύει τους κοινωνικούς αγώνες.

Η χαρακτηριστική χροιά του και η ψυχή που έβγαζε στις ερμηνείες του τον καθιέρωσαν στις συνειδήσεις όλων ως ένα αέναο σύμβολο αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο Νίκος Ξυλούρης, στα οκτώ του χρόνια έζησε τη φρίκη του ναζισμού, βιώνοντας το ολοκαύτωμα του χωριού του, από τους Γερμανούς κατακτητές, μετέφερε με τα τραγούδια του τον πόνο της απώλειας, την ελπίδα της νίκης, τη φλόγα του αγώνα αλλά και τις παραδοσιακές αξίες της πατρογονικής εστίας του.

Tέτοιοι καλλιτέχνες δεν φεύγουν ποτέ από κοντά μας, γιατί τα έργα που αφήνουν πίσω τους είναι ζωντανά και αθάνατα και μας δημιουργούν πάντα τα ίδια ρίγη συγκίνησης.

Αθάνατος!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.