1,65 εκατ. ευρώ σε δήμους της Κρήτης για αποκατάσταση ζημιών

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.650.000 ευρώ, εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση αντιμετώπιση καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές δήμων της Κρήτης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, ανέρχεται στο ποσό των 8.110.000 ευρώ. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι η ανταπόκριση για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία ήταν άμεση και οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις εγκρίθηκαν μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, μετά την υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρίτσης, «το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα των αυτοδιοικητικών φορέων για πρόσθετη ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες και παράλληλα έχει δημιουργήσει νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως ο “ΦιλόΔημος”, για την υλοποίηση και αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών που θωρακίζουν τις τοπικές κοινωνίες απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».

Στην προκειμένη περίπτωση οι επιχορηγήσεις για την αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ύψους 1.500.000 ευρώ για την Κρήτη συνολικά και αποδίδονται για τον νομό Ηρακλείου, στους δήμους Βιάννου (300.000 ευρώ), Φαιστού (300.000 ευρώ) και Μίνωα Πεδιάδος (200.000 ευρώ).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.