15 μήνες μετά τον φονικό σεισμό και δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ηρακλείου

Μετά από συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, για άμεση στελέχωση του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου, ώστε να επιταχυνθεί η αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων από τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 2021 και να ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων, το αρμόδιο Υπουργείο μας ενημέρωσε ότι ο έλεγχος των υποβληθέντων φακέλων διενεργείται χωρίς προβλήματα από τους μηχανικούς του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ηρακλείου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο, έχουν διατεθεί 48 μηχανικοί της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., με παράλληλα καθήκοντα στον Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου, για την υποβοήθηση στο έργο της αποκατάστασης.

Παράλληλα, η γενική διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών μας ενημέρωσε εγγράφως ότι η διαδικασία στελέχωσης έχει ολοκληρωθεί και τριάντα (30) υπάλληλοι έχουν αναλάβει υπηρεσία και υπηρετούν στον Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε Ηρακλείου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για τη στελέχωση της υπηρεσίας, σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», η υπηρεσία στελεχώνεται σήμερα από μόλις 17 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δραματικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των κατατεθειμένων φακέλων των πληγέντων και περίπου 8.000 εκκρεμείς φάκελοι να μην έχουν προχωρήσει, σχεδόν ενάμιση χρόνο από τον φονικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021.

Θα πρέπει κάποιος υπεύθυνα πλέον, να μας απαντήσει γιατί υπάρχει αυτή η απόκλιση στον αριθμό των υπαλλήλων που το Υπουργείο Υποδομών και η γενική διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών του ίδιου Υπουργείου μας διαβεβαιώνουν ότι υπηρετούν ήδη στον ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου και σε όσα καταγγέλλονται από τους σεισμόπληκτους.

Είναι ντροπή, μετά από ομολογουμένως, τόσο μεγάλη κινητοποίηση, τόσο καιρό μετά να ταλαιπωρούνται ακόμα οι σεισμόπληκτοι του νομού Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.