Να εισακουστούν επιτέλους οι προτάσεις των σεισμόπληκτων ώστε να αναβιώσει η οικονομική ζωή της περιοχής

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων στις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αιτείται τη συμπερίληψη των προτάσεών του, για τη βελτίωση της Απόφασης «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» (047KE), ΕΣΠΑ 2014 – 2020», ώστε να χρηματοδοτηθούν επιχειρηματικά σχέδια στις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου.

Συνοπτικά οι προτάσεις αφορούν σε επέκταση των περιοχών δράσης που εντάσσονται στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με την απαίτηση άδειας λειτουργίας, προσθήκη δικαιούχων μέσω εναλλακτικής πρότασης για πτώση τζίρου, που ανταποκρίνεται καλύτερα στην απεικόνιση των συνεπειών της φυσικής καταστροφής, αύξηση της επιχορήγησης μέσω επιλογής τους έτους με τις περισσότερες δαπάνες μεταξύ των ετών 2019, 2020 και 2021, όποιο είναι μεγαλύτερο, κι όχι υποχρεωτικά για το έτος 2019, ελάχιστη επιχορήγηση ύψους 3.000€, ώστε να ωφεληθούν ουσιαστικά και οι πιο μικρές επιχειρήσεις και να υπάρξει οικονομικό όφελος στην όλη διαδικασία για τις επιχειρήσεις.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς, να εξετάσουν τα αιτήματα του Συλλόγου και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.