Χρηματοδότηση των ΟΤΑ για τη φροντίδα και τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4830/2021

Ερώτηση που καταθέσαμε στην Βουλή των Ελλήνων, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα: “Χρηματοδότηση των ΟΤΑ για τη φροντίδα και τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4830/2021”

👉 Ο «νόμος Βορίδη» 4830/2021 για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς παρέκλινε από την ευρωπαϊκή πρακτική για την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φόρτωσε όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιπλέον, το 2021 οι δήμοι έμειναν με μηδενική χρηματοδότηση. Κατά συνέπεια οι δήμοι και οι δημοτικοί φορείς τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τιτάνιο έργο, αλλά χωρίς κονδύλια για να το επιτελέσουν.

Για το λόγο αυτό με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητάμε απαντήσεις στα ερωτήματα:

1. Ποιά είναι τα ποσά χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την κάλυψη των εξόδων, για την επιτέλεση του έργου της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε εφαρμογή του Νόμου 4830/2021 που αποδόθηκαν κατά το 2021 σε αυτούς;

2. Ποιά είναι η αντίστοιχη πρόβλεψη για πόρους που εκτιμάται ότι απαιτούνται και που θα κατευθυνθούν προς τους ΟΤΑ κατά το 2022 για την εξυπηρέτηση των αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των ζώων συντροφιάς;

3. Πότε προβλέπεται να αποδοθούν τα ποσά αυτά;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.