Χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τον Δήμο Μαλεβιζίου

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση η έγκριση χρηματοδότησης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου προϋπολογισμού 6,1 εκ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με 3,1 εκ. από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος Ι ενώ τα υπόλοιπα 3 εκ. ευρώ προέρχονται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Πρόκειται για έργα που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή, με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα. Οι αγωγοί αυτοί έχουν άνοιγμα 2,5 μ. Χ 2 μ. στην αρχή τους και καταλήγουν στα 2 μ. Χ 5 μ. στην εκβολή τους στη θάλασσα.

Με αφορμή υπογραφή της χρηματοδότησης, ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης υπέγραψε σήμερα την απόφαση ένταξης σε χρηματοδότηση ενός πολύ μεγάλου και σημαντικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου, ενός έργου που θωρακίζει την ασφάλεια των πολιτών. Πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείρισή – πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, με σημαντικές και κατάλληλες χρηματοδοτήσεις, από τις οποίες δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ.»