Το παλαιό κτίριο - ελαιουργείο στο Χουδέτσι, ιδιοκτησίας σήμερα του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, αξιοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού

Χουδέτσι : Το παλιό ελαιουργείο θα γίνει πολυχώρος πολιτισμού

Ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: 

Ένα πάγιο αίτημα για την αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου – ελαιουργείου στο Χουδέτσι, ιδιοκτησίας σήμερα του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, και την αξιοποίηση του ως πολυχώρου πολιτισμού υλοποιείται από την σημερινή κυβέρνηση.

Ειδικότερα  το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  και το Υπουργείο Εσωτερικών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε- Εθνικοί Πόροι) χρηματοδοτεί το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΟΥΔΕΤΣΙ  ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ» με προτεινόμενο προϋπολογισμό ύψους 1.962.822,74 ευρώ, έργο το οποίο θα υλοποιήσει ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου ευχαριστεί τα εμπλεκόμενα υπουργεία καθώς και τον υπουργό επικρατείας για το ενδιαφέρον τους να υλοποιηθεί  η τόσο σημαντική δομή, βοηθητική στα πολιτιστικά δρώμενα του Χουδετσίου.

 

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Προχωράμε μαζί με την κοινωνία για τις ανάγκες των πολλών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.