Χορτάσαμε από λόγια στήριξης για τους σεισμόπληκτους

Για την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι του νομού Ηρακλείου, συζητήσαμε με την Αγγέλα Δουλγεράκη στο Ράδιο 98,4.

Εδώ και 3 μήνες περιμένουμε ακόμα τους 30 υπαλλήλους για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην Π.Ε. Ηρακλείου, προκειμένου να προχωρήσουν οι έλεγχοι.

Το 1,1 εκ ευρώ που έχει πάρει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων είναι σταγόνα στον ωκεανό για τη ρύθμιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. Αυτή τη στιγμή η μερίδα το φαγητό που στοιχίζει 1,80 ευρώ καλύπτεται ακόμα από χορηγίες.

Πώς θα μπορέσει αύριο μεθαύριο ο Δήμος να καλύψει το κόστος σίτισης αυτών των ανθρώπων;Επιπλέον, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα έχει την ευθύνη και ποιος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της κατεδάφισης των κτιρίων και της απομάκρυνσης των μπάζων.Έχω εκφράσει τη διαφωνία μου σχετικά με τις παρατάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Διότι βρισκόμαστε σε μια οικονομική κρίση και οι αναστολές πληρωμών δεν είναι η λύση, απλά διογκώνουν το πρόβλημα και το μετατοπίζουν στο μέλλον.Γι΄αυτό και προχωρήσαμε σε άλλη μία παρέμβαση, την 3η, για λύση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Προτείνουμε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση του κεφαλαίου σε 120 δόσεις, κάτι που είχε γίνει αντίστοιχα το ‘17 ‘18 και είχε αποτελέσματα και για τον οφειλέτη, αλλά και για το κράτος που εισέπραξε τα χρήματα.

Στην ουσία αναφερόμαστε στη διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους που αφορά τις προσαυξήσεις και τους τόκους. Μην ξεχνάμε ότι εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, υπάρχουν συμπολίτες μας στις σεισμόπληκτες περιοχές που παλεύουν να ορθοποδήσουν και απέχουν πολύ από την κανονικότητα.

Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε νέα πρόταση για παράταση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των σεισμοπλήκτων, καθώς η καταληκτική ημερομηνία ήταν 28/3/22 και προχωράμε άμεσα σε νέα παρέμβαση για την επαναφορά των 120 δόσεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.