Χαιρετισμός του Σωκράτη Βαρδάκη στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.

Στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. παρευρέθη σήμερα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Βαρδάκης Σωκράτης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κος Βαρδάκης στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν θέσεις και απόψεις προς όφελος των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που πραγματικά έχει πολλές προσδοκίες από τον μοναδικό πλέον οργανισμό κοινωνικής πολιτικής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το συνέδριό σας συμπίπτει με ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που λέγεται Μαρινόπουλος. Ευχόμαστε να μην εγγράψει τους εργαζομένους στα μητρώα των ανέργων ο οργανισμός σας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν μένουμε μόνο στις ευχές , κάνουμε όλα όσα χρειάζονται και θα χρειαστούν για να βρούμε λύση.

Γνωρίζουμε όλοι τον αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΟΑΕΔ, όχι μόνο στην εργασιακή ελληνική πραγματικότητα αλλά και στην κοινωνική χροιά αυτής.

Ο Οργανισμός, αποτελώντας τον δημόσιο βραχίονα του Υπ. Εργασίας, προωθεί την απασχόληση, ασφαλίζει την ανεργία, την κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και εδράζεται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Αρωγός στην επίτευξη όλων των παραπάνω βασικών στόχων είναι

  • η άσκηση επιδοματικής πολιτικής προς τους ανέργους και άλλους δικαιούχους κοινωνικών παροχών, καθώς και
  • η υλοποίηση του συνόλου των προγραμμάτων απασχόλησης και της στεγαστικής και άλλης κοινωνικής πολιτικής του κράτους για τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους

Αυτό που δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε είναι ότι η ανεργία εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας εκτοξεύτηκε στα ύψη θέτοντας τον ΟΑΕΔ σε μεγάλη δοκιμασία, φέροντας στην επιφάνεια χρόνιες ανεπάρκειες και αδυναμίες του και αναγκάζοντας το προσωπικό των υπηρεσιών να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στην αυξημένη κοινωνική ζήτηση για παροχές και υπηρεσίες.

Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι βασικό πυλώνα λειτουργίας και δράσης του ΟΑΕΔ αποτελούν, πέρα από την εκάστοτε Διοίκηση, κυρίως οι Υπάλληλοι του Οργανισμού που τον στελεχώνουν.

Ανεξάρτητα από τα κοινωνικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός, εμφανή είναι και τα προβλήματα της εσωτερικής εν γένει λειτουργίας του, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι.

 Οι καθυστερήσεις στη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, βάζει σε εκκρεμότητα μεταξύ άλλων υποθέσεων και επείγουσες υποθέσεις εργαζομένων στον Οργανισμό, δημιουργώντας προβλήματα στον προγραμματισμό αυτών.

Οι καθυστερήσεις αυτές πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα και να επισπευτεί η άμεση συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ώστε να επέλθει η ομαλοποίηση της υπηρεσιακής ζωής των εργαζομένων.

Μέγιστο επίτευγμα θα αποτελέσει επίσης η αναδιοργάνωση του Οργανισμού και η βέλτιστη δυνατή μεταρρύθμιση με στόχους και σχέδιο τεχνοκρατικά άρτιο που θα παρακινήσει και θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των εργαζομένων, καθώς και την προσήλωση των διοικητικών στελεχών.

Επομένως η πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα για ένα λειτουργικό ΟΑΕΔ, έναν οργανισμό που θα σέβεται τους εργαζομένους και τους συναλλασσόμενους πολίτες, έναν οργανισμό- συμπαραστάτη στον άνεργο, έναν οργανισμό απαλλαγμένο από πελατειακά συμφέροντα και αναξιοκρατία πρέπει να κερδηθεί».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.