Χαιρετισμός του Σωκράτη Βαρδάκη προς το 12ο Κρητολογικό Συνέδριο

Χαιρετισμό απέστειλε ο κος Βαρδάκης προς το 12ο Κρητολογικό Συνέδριο, που ξεκίνησε τις εργασίες του την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016. Στον χαιρετισμό του, αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου στο Ηράκλειο.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ και να παρακολουθήσω το εξαιρετικό και υψηλού επιπέδου πρόγραμμα του συνεδρίου σας. Για άλλη μια φορά η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (Ε.Κ.Ι.Μ.), θέτει την Κρητική ιστορία και προϊστορία στο επίκεντρο, με αξιοσημείωτη τη συμμετοχή 514 μελετητών Ελλήνων και ξένων στους τομείς της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της τέχνης, της εθνογραφίας και των γραμμάτων της Κρήτης.

Ο κύριος θεματικός άξονας του συνεδρίου σας είναι οι διαχρονικές «Μετακινήσεις», ανθρώπων ειρηνικές ή βίαιες, ιδεών, αγαθών κ.λ.π. με αφετηρία ή κατάληξη το νησί της Κρήτης. Αντικείμενο μελέτης ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο και είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά η πολύτιμη ιστορική κληρονομία μας μπορεί να αποδειχθεί φάρος στο παρόν του τόπου μας και στον αγώνα μας για μια κοινωνία πιο δημοκρατική και ανοικτή.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Με ίδιαίτερη εκτίμηση,

Σωκράτης Δ. Βαρδάκης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.