Χαιρετισμός Σωκράτη Βαρδάκη στο Συνέδριο του ΙΑΚΕ

Την μεγάλη σημασία του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με θέμα “Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης”, σημείωσε στον χαιρετισμό που απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

«Το σημαντικό θέμα του Συνεδρίου, οι διακεκριμένοι συμμετέχοντες και ομιλητές, δημιουργούν για άλλη μια φορά υψηλές προσδοκίες για τη συμβολή των αποτελεσμάτων στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι από τις εργασίες του 3ήμερου συνεδρίου, «αναμένεται να αναδειχθούν οι καταλυτικές συνέπειες της κρίσης και οι σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα. Η ανισότητες που η κρίση αφήνει πίσω της και η αντιμετώπισή τους αποτελεί πρόκληση για όλους και όλα τα επίπεδα ιδιαίτερα η αντιμετώπιση της ανεργία, ειδικά στις νεότερες γενιές και η άρση των περιορισμών στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό για την παιδεία και το διδακτικό προσωπικό.»

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βαρδάκης, συνεχάρει θερμά τους διοργανωτές την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και ιδιαίτερα το ΙΑΚΕ για την δράση και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την προαγωγή, προώθηση, προβολή των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και αξιών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.