Χαιρετισμός Σωκράτη Βαρδάκη στην καταστατική Γενική Συνέλευση για την δημιουργία Περιφερειακής Ομοσπονδίας Σωματείων Ρομά Κρήτης

Την σπουδαιότητα των εργασιών της καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για την δημιουργία Περιφερειακής Ομοσπονδίας Σωματείων Ρομά στην Κρήτη, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε «η σύσταση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ρομά Περιφέρειας Κρήτης των τριών πρωτοβάθμιών συλλόγων αποτελεί το επιστέγασμα πολύχρονής προσπάθειας και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Περιφερειακή εκπροσώπηση σε επίπεδο Κρήτης των κοινοτήτων Ρομά θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια κοινωνικής ενσωμάτωσης αφού «η δημόσια πολιτική για την κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι μια πολυτομεακή, πολυθεματική, πολιτική. Απαιτεί συνεργασία σε πολλά επίπεδα και η συνένωση της φωνής των Ελλήνων Ρομά τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην στην εργασία»

Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχάρη τα Δ.Σ των τριών Πρωτοβαθμίων Συλλόγων καθώς επίσης την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.