Χαιρετισμός Σωκράτη Βαρδάκη στην εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

 «Η Γυναίκα κέρδισε επάξια τη θέση της στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι»

Συγκεκριμένα στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Η φυσιογνωμία της πολιτικής εκπροσώπησης στην Ελλάδα άλλαξε στις 18 Ιανουαρίου του 1953, όταν εξελέγη για πρώτη φορά γυναίκα βουλευτής, η Ελένη Σκούρα. Έκτοτε, οι γυναίκες διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτική, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση.

Μέσα στο χρόνο, η νοοτροπία στην Ελληνική κοινωνία άλλαξε, η γυναίκα απεγκλωβίστηκε από τα στενά όρια της οικίας, εισήχθη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πέτυχε την ανέλιξή της σε σημαντικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση, στον κόσμο του επιχειρείν, προσφέροντας πολλά στην κοινωνία και τον εαυτό της. Η Γυναίκα κέρδισε επάξια τη θέση της στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η πολιτεία έχει φροντίσει να θεσμοθετήσει τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας, ενδεικτικό του οποίου, είναι  η αύξηση της ποσόστωσης της συμμετοχής των γυναικών, η οποία ανεβαίνει από το 30% στο 40% με το νόμο του «Κλεισθένη».

Οι Γυναίκες, διεκδικούν και πλέον κατέχουν εξέχουσες διοικητικές θέσεις και υψηλά πολιτικά αξιώματα, με εξαιρετικά οφέλη για την κοινωνία συνολικά.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.