Χαιρετισμός Σωκράτη Βαρδάκη για την παρουσίαση του βιβλίου για τον Ραπτόπουλο

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην σημερινή παρουσίαση του βιβλίου της κας Άννας Μανουκάκη Μεταξάκη και να συγχαρώ την συγγραφέα για την σημαντική της πρωτοβουλία να κάνει γνωστά μέσω του βιβλίου της, πολύτιμα στοιχεία της περιόδου της κατοχής, με την έκδοση των 36 σωζόμενων επιστολών και του ημερολογίου του ταγματάρχη Βιαννίτη Αλέξανδρου Ραπτόπουλου.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου για την έκδοση του βιβλίου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι στηρίζει έργα της ιστορικής μας κληρονομιάς, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης για την οικονομική της συμβολή.

Ο αγωνιστής Αλέξανδρος Ραπτόπουλος, αρχηγός της εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης, της Κρητικής Εθνικής Επαναστατικής Επιτροπής, που πρόσφερε πολλά στην Εθνική Αντίσταση και τον απελευθερωτικό αγώνα, πλήρωσε με την ζωή του την αγάπη του για την Πατρίδα και την πίστη του για την ελευθερία Της.

Οφείλουμε να τον θυμόμαστε και να τον τιμήσουμε για τον αγώνα που έδωσε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, καθώς και για τα χειρόγραφα που μας άφησε κληρονομιά και τα οποία αξιοποίησε σήμερα η κα Άννα Μανουκάκη Μεταξάκη, ώστε να διδαχθούμε και εμείς οι νεότεροι για τις άγνωστες πτυχές της περιόδου εκείνης.

Εύχομαι το νέο βιβλίο σας να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσετε την προσπάθειά σας για τη διάδοση της ιστορίας του τόπου μας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.