Υπό κατάληψη ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ – Αγωνία ασφαλισμένων για το αύριο

Υπό κατάληψη τελεί το ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, το οποίο φιλοξενεί τον ΕΟΠΥΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το λουκέτο που μπήκε την περασμένη Παρασκευή μέσω ενός… λιτού email, το οποίο ζητούσε από τον Διευθυντή τα κλειδιά.

Στο σημείο, βρίσκονται αυτή την ώρα γιατροί, εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι καθώς και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του στο ekriti ο πρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε «παράφρονα και ανεκδιήγητο» τον Υπουργό Υγείας ο οποίος, όπως είπε, προσπαθεί με μεθοδεύσεις να απαξιώσει κάθε έννοια δικαίου και την πλήρη αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας, απειλώντας μάλιστα τους καταληψίες ότι αν συνεχίσουν, θα τους δημεύσει τις περιουσιες!

Ο κ. Βαρδάκης υποστήριξε ότι το κτίριο του ΙΚΑ που φιλοξενεί τον ΕΟΠΥΥ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, και δεν μπορεί κανένας υπουργός να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Σήμερα πήγε στα γραφεία η σύζυγος καρκινοπαθούς και κατά παράβαση, ο διευθυντής Κώστας Τερζάκης, έδωσε εντολή να της δοθούν τα φάρμακα.

Η αγωνία των ασφαλισμένων είναι έκδηλη για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μικρή συμμετοχή στη διαμαρτυρία και επισήμανε ότι σε επικοινωνία που είχαν με τον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ τοπικά, Κώστα Τερζάκη , του διεμήνυσαν ότι δε θα του επιτρέψουν να παραδώσει τα κλειδιά του οργανισμού στην επιτροπή της Περιφερειακής Δ/νσης του ΕΟΠΥΥ που αναμένεται σήμερα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρδάκης, αν χρειαστεί θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι το βράδυ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της παράδοσης του οργανισμού.

Εξάλλου όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ Ανατ. Κρήτης Κατερίνα Πηγουνάκη, προκειμένου να δείξει την προχειρότητα που επικρατεί από πλευράς υπουργείου Υγείας και το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί, η ίδια πήρε τηλέφωνο και έκλεισε ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ για αύριο!

Σήμερα υπολειτούργησε το φαρμακείο του οργανισμού, ωστόσο όπως δήλωσε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντ. Γρηγοράκης , το φαρμακείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για όσο καιρό θα είναι κλειστός ο οργανισμός, προκειμένου να εξυπηρετεί τους χρόνια πάσχοντες που δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακα τους αλλού.

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/ypo-katalipsi-ika-eopyy-agonia-asfalismenon-gia-ayrio