Υπεγράφη η παραχώρηση του στρατοπέδου Μπετεινάκη στον Δήμο Ηρακλείου

            Υπεγράφη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, η συμφωνία παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου «Μπετεινάκη»,  από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Ηρακλείου.

            Το σχετικό μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης.

            Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε: “Η Κυβέρνηση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι με συντονισμένες κινήσεις και αποφάσεις θέτει τα θεμέλια για την αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας ενός ανενεργού επιχειρησιακά στρατοπέδου με γνώμονα τις ανάγκες και το όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.”

            Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στον Δήμο είναι περίπου 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής του Καρτερού.    

            Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου αρχικά περιελάμβανε την παραχώρηση έξι στρεμμάτων.

            Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ταμείο Εθνικής Αμύνης, εξασφαλίστηκε η παραχώρηση 14 στρεμμάτων και μάλιστα στο σημείο που είχαν υποδείξει οι κάτοικοι του Καρτερού ως το καταλληλότερο για την κατασκευή του νέου σχολείου.       

            Το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που υπεγράφη αφορά επίσης στην αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «Μπετεινάκη» (ολόκληρου),  «Γιακουμάκη» και «Θεοδοσάκη».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.