Τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διορισμών για ένα παράβολο 3 ευρώ

Τροπολογία για την παροχή προθεσμίας στους υποψήφιους στις προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικούς για την προσκόμιση του παραβόλου των 3 ευρώ που για λόγους ασάφειας και εσφαλμένης ερμηνείας των προκηρύξεων και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος, είτε δεν συνυπέβαλαν το απαιτούμενο παράβολο είτε δεν ολοκλήρωσαν ορθά την έκδοση και πληρωμή του, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Βαρδάκης. Αυτό είχα σαν αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από τη διαδικασία κατάταξης στους Πίνακες Αναπληρωτών και διορισμού και ν’ απορριφθούν, ακολούθως, οι ενστάσεις που υπέβαλαν από τον ΑΣΕΠ.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης είχε προχωρήσει σε σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2020, σχετικά με τον κίνδυνο του άδικου αποκλεισμού των αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω μη καταβολής παραβόλου, υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξοντώνονται οι εκπαιδευτικοί και οδηγούνται σε μακροχρόνια ανεργία και αδιοριστία.

 Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο μεγάλος αριθμός απορριφθέντων υποψήφιων εκπαιδευτικών με την αιτιολογία της «μη καταβολής παραβόλου» σε συνδυασμό με τη χαμηλή αξία του παραβόλου, αλλά και το γεγονός ότι από τους συνταχθέντες αξιολογικούς πίνακες θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την επόμενη τουλάχιστον διετία, καταδεικνύουν τον άδικο αποκλεισμό τους από τη διαδικασία κάλυψης οργανικών και λειτουργικών αναγκών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, η έκδοση και πληρωμή του παραβόλου δεν συνδέεται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κριτήρια αξιολόγησης και διορισμού, αλλά είναι μία τυπική προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία είχε προτείνει και πάλι την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των χιλιάδων εκπαιδευτικών, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Δείτε εδώ την τροπολογία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.